Enexis bi

Strategische praatplaat

“Deze plaat helpt ons de strategie uit te dragen binnen onze eigen afdeling, maar ook tot de toplagen binnen de organisatie.”

“Om te zorgen dat onze strategie gaat leven binnen de organisatie en ons verhaal goed overgebracht kan worden, waren we op zoek naar een mooie praatplaat. Binnen de organisatie maken we hier veel gebruik van, echter zijn ze allemaal erg zakelijk, stijf en zonder humor. In onze zoektocht naar iemand die dat wel op een aansprekende en levende manier zijn we toen bij Karen uitgekomen. Karen heeft met minimale input ons verhaal heel goed en beeldend tot leven gebracht. 

Door kleurgebruik zie je hoe we van de huidige situatie naar Utopia willen komen. En door beeldende elementen toe te voegen worden belangrijke punten treffend weergegeven. Deze plaat helpt ons de strategie uit te dragen binnen onze eigen afdeling, maar ook tot de toplagen binnen de organisatie. Door ook humoristische elementen toe te voegen kan je naar de plaat blijven kijken en elke keer nieuwe dingen zien.”

Enexis Bi

Wanneer een strategisch verhaal beeldend verteld wordt, blijft dit beter hanger bij het publiek. Vanuit Enexis BI kreeg ik de vraag om hun OGSM (Objective, Goals, Strategies en Measures) samen te brengen in een sprekende praatplaat, met gevoel, humor en sfeer. Na een uitgebreide brainstorm waarbij we alle punten doorgenomen hebben en nagedacht hebben over de beeldspraak, heb ik alles samengebracht tot een schets. Hieraan zijn het MT en ik blijven schaven totdat alle elementen een plek hadden. 

In deze praatplaat is kleurenspychologie erg belangrijk. Doordat er zoveel te zien is, is een beperkt kleurenpalet nodig om de rust te bewaren. Ook kregen diverse onderdelen en categorieën een specifieke kleur. De praatplaat wordt veelvuldig gebruikt in presentaties binnen en buiten de afdeling. 

Dit heb ik ontworpen voor Enexis BI:
Strategische praatplaat

Wil je ook met mij samenwerken?

Ja, graag!