Enexis BI

Strategische praatplaat

“Deze plaat helpt ons de strategie uit te
dragen binnen onze eigen afdeling, maar
ook tot de toplagen binnen de organisatie.”

"Vanuit onze afdelingsstrategie was ik op zoek naar een leuke, aansprekende manier om dit te visualiseren. Over een eerder werk van Karen voor één van de teams was ik heel enthousiast en het eerste contact was snel gelegd."

"Na gesprekken online en een initiële draft voor onze praatplaat volgde een uitgebreide live ochtendsessie. Hierbij zijn we overgestapt naar een andere omgeving op de plaat en heeft Karen een prachtig geheel getekend, waarbij zoveel aspecten van de huidige realiteit en de toekomst mooi, aansprekend en grappig zijn uitgebeeld. Daarmee hebben we de praatplaat die we zochten voor onze strategie voor een breed publiek, zowel binnen onze afdelingen als met andere collega's waarmee we samenwerken."


Jaco Brons,
Manager Business Intelligence Operations
Enexis BI

Wanneer een strategisch verhaal beeldend verteld wordt, blijft dit beter hanger bij het publiek. Vanuit Enexis BI kreeg ik de vraag om hun OGSM (Objective, Goals, Strategies en Measures) samen te brengen in een sprekende praatplaat, met gevoel, humor en sfeer. Na een uitgebreide brainstorm waarbij we alle punten doorgenomen hebben en nagedacht hebben over de beeldspraak, heb ik alles samengebracht tot een schets. Hieraan zijn het MT en ik blijven schaven totdat alle elementen een plek hadden. 

In deze praatplaat is kleurenspychologie erg belangrijk. Doordat er zoveel te zien is, is een beperkt kleurenpalet nodig om de rust te bewaren. Ook kregen diverse onderdelen en categorieën een specifieke kleur. De praatplaat wordt veelvuldig gebruikt in presentaties binnen en buiten de afdeling. Dit heb ik ontworpen voor Enexis BI:

Strategische praatplaat

Wil je ook met mij samenwerken?

Ja, graag!