Bij Frouke

Menukaart, flyer

“Niet alleen heeft Karen mijn ideeën goed getekend, ze heeft ook mijn eigen sfeer weten vast te leggen in de menukaart.”

“Ik run sinds 2005 een koffiezaak/luchroom in Doorn in twee prachtige authentieke pandjes. Karen maakte een prachtige illustratie van mijn zaak. Wij kregen zulke mooie reacties van onze gasten hierop, dat ik dacht; deze sfeer die Karen zo goed aanvoelde wil ik ook zien in mijn menukaart!

Gelijk al na ons eerste gesprek was ik enthousiast. Niet alleen heeft zij mijn ideeën goed getekend, maar ook heeft zij mijn eigen sfeer weten vast te leggen in de menukaart. Voor mij is sfeer belangrijk en dat weet Karen heel goed te vertalen in haar werk. Zo heb ik hexagoon tegels in zachte blauw tinten op de bar, deze heeft ze gebruikt als achtergrond in de kaart. Ook heeft ze goed meegedacht over de lay-out: wát komt waar en hóe de kaart op te bouwen. Dat je op een menukaart zoveel enthousiaste reacties krijgt, had ik niet verwacht.

Voor mij is het nu wachten dat mijn oude cadeaukaarten, koffiekaart etc. op gaan, want natuurlijk gaan deze ook in mijn ‘nieuwe stijl’ ontworpen worden!”

Frouke Stad, eigenaresse


Bij Frouke is een lunchroom en koffiezaak in Doorn. Ze heeft het gevoel van de stad naar een dorp gebracht. Haar oude menukaart was onoverzichtelijk, bevatte te veel ruis, lage kwaliteit beeld en paste niet bij haar ontzettend fijne inrichting en sfeer. Nadat ik een huisportret maakte van haar pand, vroeg ze mij om in diezelfde stijl haar nieuwe menukaart te ontwerpen. Ik maakte een fijne set aan illustraties welke we op verschillende manieren terug hebben laten komen in de menukaart. Het resultaat is sfeervol, overzichtelijk & smaakvol – precies wat je wil bij een koffie- en lunchroom.

 

Dit heb ik ontworpen voor Bij Frouke:

Menukaart (10 pagina’s), Barista flyer, huisportret, ansichtkaart.

Wil je ook met mij samenwerken?

Ja, graag!