Over karen

Het rumoer van de stad, maar de ruimte van het platteland. Ik kan niet kiezen waar ik beter op ga. Geboren in een dorp, jaren gewoond in Utrecht en nu in Doorn. Waar de wind me heen blaast…

Stadshart & dorpsmeisje

In mijn vrije tijd ben ik vrouw, vriendin, dochter en mama - van het leukste kind op aarde. En mijn gezin is niet compleet zonder hond; TukTuk, waar ik speciaal voor mijn zoon een kinderboek over maakte.

Mama & vrouw

Vormgever & illustrator

Ik ben een beelddenker. Mijn brein staat nooit stil. Verhalen vertellen doe ik het liefst met illustraties. Mijn hart gaat sneller kloppen van opdrachten waar ik de vrijheid krijg om iets te creëren. Van niets, iets maken. 

Ga met je muis over de afbeelding

Het gezicht achter Studio One of a Kind

“Be a flamingo in a flock of pigeons.” Een spreuk die mij op het lijf geschreven is. Opvallen - dat deed ik al vanaf jongs af aan - met mijn haarkleur (uit een potje), kleding, levenskeuzes. Buiten de gebaande paden is de wereld het mooist. Grijze muizen zijn er genoeg.

Betekent dit dat al mijn ontwerpen knallen van de kleur? Nee hoor! Ik maak wat bij jou past. En als dat 50 tinten grijs is, helemaal top. Maak ik daar iets gaafs van wat je nergens anders ziet. Want al mijn werk is ambachtelijk gemaakt, met de hand, en daar is er dus maar 1 van. One of a kind, gegarandeerd...

Karen!

Dit is

Hoe & waarom ik Studio One of a Kind ben gestart

En dan hoor je te schrijven; ‘al vanaf kinds af aan tekende ik hele dagen. Uren zat ze met haar kleurpotloden…’ Ha! Dat is bij mij helemaal niet zo. Ik schreef. Hele verhalen. Avonturen. Ook hield ik van theater. Werelden creëren die er nog niet bestonden. Na een omzwerving via de toneelschool, kwam ik via mijn communicatiestudie en opleiding grafisch vormgeving terecht in de reclamewereld. Creative was ik. Wat een droombaan!

HET ROER OM
Maar als je lijf je duidelijke signalen geeft dat je voor jezelf moet kiezen, kun je niet anders dan daarnaar luisteren. Mijn hoofd en lijf werden niet blij van hokjes denken, binnen de lijntjes kleuren. Alles digitaal doen en maken. Ik had vrijheid nodig. Om te creëren, met mijn handen en niet met mijn Mac. Om zelf mijn tijd in de delen. Om zelf te kunnen kiezen.

BUITEN DE LIJNTJES
Mijn director noemde me gekscherend een ‘one women reclamebureau’. Hij had me geen beter steuntje in mijn rug kunnen geven. “Ga ik voor de stijl die nu zo populair is, of kies ik mijn eigen pad?” – vroeg ik onzeker. “Altijd je eigen pad kiezen, daar gaan mensen vanzelf van houden.” zei hij. En dat was het begin van mijn eigen studio. Mijn one of a kind one women reclamebureau, waar ik net zoveel buiten de lijntjes mag kleuren hoeveel ík denk dat nodig is. Over droombaan gesproken…

Ja, ik wil samenwerken!

Of ik nou een huisstijl, geboortekaartje, portret of zakelijke visual maak, het begint met het doornemen van je wensen. Ook als je nog niet goed weet wat je wilt, komen we daar samen uit. Altijd! Daarna ga ik schetsen. Met potlood en papier. Want ik werk zoveel mogelijk analoog. Blij met de schets? Dan start ik met de uitwerking. In kleur en met alle details. 

Aan het eind lever ik het product op, als digitaal bestand of als gedrukt product. Zodat jij hiermee de wereld in kan. En ik ga door totdat je helemaal happy bent. Jij hebt de sprong gewaagd om met mij samen te werken, aan mij de taak om jouw one of a kind product te laten shinen. 

mijn werkwijze

Dit is

Bekijk mijn werkwijze 

Wat mag ik voor jou betekenen?