TukTuk

TukTuk – Het hondje met de drie pootjes

€19,95

Dat je niet onder doet voor anderen - ondanks dat je er anders uitziet - bewijst TukTuk in dit boek. Een verhaal over anders zijn, buitengesloten worden en leven met een handicap.


Hardcover, 24 pagina’s, 21x21 cmLees meer >

Bestellen

EXCL. VERZENDKOSTEN

“Het boek van tuktuk is een echte favoriet van de kinderen. Maar ook van ons de juffen.”

naam van klant

Jamie Lee, Pedagogisch medewerker kinderopvang

TukTuk is onze eigen hond. En meneer mist een voorpoot. Voor hem totaal geen belemmering, maar voor anderen wel. Alle kinderen die TukTuk zien vinden hem zielig. En alle volwassenen denken dat hij niets kan. Als er zo naar TukTuk gekeken wordt, hoe wordt er dan wel niet naar kinderen of volwassenen met een beperking gekeken?

Het verhaal gaat erover dat alle andere hondjes uit de buurt TukTuk buitensluiten, omdat hij er anders uitziet en omdat ze denken dat hij minder is, minder kan. Het grootste probleem en verdriet bij kinderen met een handicap. Uiteindelijk gaat er bij de andere hondjes iets mis en niemand kan en durft het op te lossen. TukTuk twijfelt geen moment en schiet te hulp. Hierdoor ziet de rest dat TukTuk wel degelijk kan rennen, springen, klimmen en balanceren. TukTuk is net als alle andere honden, het enige verschil is dat hij veel stoerder is dan de rest.

Over Tuk Tuk

pre-order nu

Reviews

Vanaf de eerste keer voorlezen is het boek bij ons een nummer één hit. Het is een heel mooi boek, er wordt op spelende wijs en duidelijke taal uitgelegd dat iedereen anders is. En dat dat helemaal niks uit hoeft te maken om met elkaar te kunnen spelen en vriendschappen te sluiten. Ons heeft het veel saamhorigheid gebracht op de groep. Het boek heeft mooie plaatjes, waardoor ook de allerkleinste er plezier uit halen. Het boek van tuktuk is een echte favoriet van de kinderen. Maar ook van ons de juffen. 

Jamie - Lee 

Pedagogisch medewerker kinderopvang

Leuk voorleesboek voor mijn twee dochters van 1 en 3. De jongste vindt de plaatjes vooral mooi en de ander snapt ook het verhaaltje al goed. Met veel plezier lezen we het voor.

Judith van der Schaaf

zij gingen je voor:

Misschien vind je dit ook leuk?

BEKIJK PRODUCT

Cadeaubon

BEKIJK PRODUCT

kerstkaart

Een coronaproof kerstkaart

Geef een illustratie cadeau